Facebook icon

PARKETI za podno grijanje

Radiantni pod je sustav podnog grijanja i hlađenja koji koristi vodu niske temperature. Voda cirkulira u cijevovodima unutar cementnog sloja. Toplina se prenosi iz cijevi u pod. Ovaj tip sustava podnog grijanja je jedan od sustava koji osigurava skoro savršenu toplinsku krivulju. Generira ugodnu toplinu na tlu koja postaje hladnija kako se krećete prema gore i na taj način u visini glave dobijamo poboljšani osjećaj ugode. S tradicionalnim sistemima grijanja podovi su hladni na dodir, dok s radiant sistemom pod je topal, ugodne temperature na dodir. Ovaj sustav se može upotrebljavati kroz sva godišnja doba.
Standard koji je poštovan prilikom izrade sistema za stambene zgrade je UNI EN 1264.

KLASIČNO grijanje prostorija

parketi za podno grijanje 1

PODNO grijanje prostorija

parketi za podno grijanje 2

Ušteda energije
Već broj istraživanja različitih sustava grijanja rezultirao je podatkom da podnim grijanjem možete uštedjeti do 35% u odnosu na klasične sisteme.
Kluč uspješnosti leži u činjenici da je temperatura medija (vode) relativno niska: 30-35 stupnjeva kojim se dobija temperatura površine od 22/24 stupnja.

Estetske prednosti podnog grijanja
Sustav eliminira postojanje radijatora, čime dobijamo potpune ikoristive zidne površine. Nestaje i stvaranje mrlja, linije prašina iza i iznad radijatora.